Slabeste

duminică, 13 mai 2012

Dieta Dukan

Celebrul medic nutritionist francez Pierre Dukan, a elaborat un program inovator de slabire in patru etape intitulat dieta Dukan.

 Astfel in prima etapa a acestei diete, numita etapa de atac, ce trebuie urmata o perioada de 9 zile. In aceasta etapa trebuie sa consumati numai proteine, adica: carne, lapte sau produse lactate, ciuperci, fasole, oua, mazare sau linte. Acum trebuie sa evitati sa consumati legume sau dulciuri. Iar alimentele ce le mancati trebuie preparate prin fierbere sau la abur, si nu prin prajire. Tot acum este indicat sa beti aproxiamtiv 2 litri de apa pe zi, iar dimineata cate o cana de lapte. 

A doua faza este etapa de croaziera ce se intinde pe durata a 5 zile in care trebuie sa consumati pe langa protetine, si legume, iar morcovul, cartofii, porumbul sau orezul trebuie evitate. Totodata sunt interzise si pastele fainoase, si sunt recomandate doar legumele, introduse treptat la masa in dieta Dukan una cate una.  Iar dimineata de asemenea este recomandat sa beti cate o cana de lapte.

A treia etapa este cea de consolidare, faza ce dureaza 10 zile, si in aceasta perioada se incearca evitarea de a pune din nou kilograme in plus. In primele trei zile se introduc treptat fructele si cerealele, si este indicata de asemenea consumul de orez, porumb, mazarea si cartofi. Dar in aceasta perioada trebuie evitate preparatele afumate din carne, conservele si mancarurile prajite, iar in fiecare zi de joi a saptamanii, veti consuma numai proteine.

Ultima faza este etapa de mentinere si de stabilizare a greutatii corporale, ce poate dura intreaga viata. Acum tot joia trebuie sa consumati numai proteine, si puteti consuma dulciuri si fainoase, dar doar o portie pe saptamana, iar prajelile trebuie consumate in numar cat mai redus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu