Slabeste

joi, 17 mai 2012

Metoda de slabire Dukan

Metoda de slabire Dukan, numita in acest fel dupa celebrul medic nutritionist francez Pierre Dukan, a aparut odata cu lansarea cartii acestuia "Nu stiu cum sa slabesc". Acest mod de a scapa de kilogramele in plus este bazat pe o dieta ce contine in special proteine, din aceasta privinta existand unele asemanari cu dieta Atkins. Aceasta metoda de slabire Dukan este impartita in patru etape, ete saraca in calorii si poate reduce in cel mai eficient mod senzatia de foame.

Cantitatea insemnata de proteine consumata, din spusele medicului francez poate actiona asupra grasimilor din organism pe care le elimina in cel mai eficient mod.  In urma terminarii acestui program de slabire, exista unele reguli pentru a evita aparitia efectului de yo-yo, cel ce presupune ingrasarea imediata.

Astfel in prima faza a metodei de slabire Dukan ce poate dura intre trei si zece zile, asta in functie de cate kilograme vrei sa scapi, se vor consuma numai proteine. Deci vei manca carne de vita, carne de pasare dar fara piele, peste fructe de mare, si lactate degresate. Iar daca doresti o bautura, este permisa apa, cafeaua si ceaiul, doar acestea.

A doua faza a acestei metode de slabire presupune introducerea treptata in meniul zilnic a legumelor, dar fara a adauga aici cartofi, porum dulce, mazare, linte sau fasole. Deci veti avea un meniu bazat pe celelalte legume si elementele din prima faza. O poti tine aceasta faza pana cand consideri ca ai ajuns la greutatea dorita.

A treia faza presupune o reaintoarcere la o alimentatie normala, dar acest lucru trebuie facut gradat, asta pentru a evita efectul de yo-yo. Perioada care trebuie urmata este cate 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut. Astfel daca ai slabit 9 kilograme trebuie ca aceasta faza sa dureze trei luni.

A patra faza si ultima, ce poate dura toata viata, poti avea un meniu normal, dar trebuie tinut cont de doua reguli. Prima in fiecare saptamana joia sa consumi numai proteine, si in fiecare zi sa consumi cate doua lingurite de tarate de ovaz.

Aceasta este metoda de slabire Dukan, cu ajutorul careia poti slabi sanatos si eficient.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu