Slabeste

miercuri, 16 mai 2012

Regimul Dukan

Regimul Dukan este o metoda de slabire care presupune un regim hiperproteic, adica bogat in proteine, si este comparata deseori cu dieta Atkins. Si exista asemanari intre acestea, amandoua fiind hiperproteice, dar exista si deosebiri, iar dieta Dukan se poate dovedi ca este mai restrictiva, referitor la grasimile animale, ceea ce duce evident la o slabire mai accentuata. Regimul Dukan, a mai fost denumit si regimul proteinelor alternative, unde celebrul medic francez propune o alternare a perioadei cand meniul se bazeaza doar pe proteine cu cel in care proteinele sunt consumate impreuna cu legumele.

Astfel in prima faza cea de atat se actioneaza asupra pierderii de kilograme, iar in a doua se observa o obisnuire a organimului cu noua greutate. Acum va vom prezenta unele beneficii ale regimului Dukan. Astfel dupa mai multe studii sa aratat ca aceasta metoda de a scapa de kilogramele in plus se poate dovedi a fi foarte eficienta. Se bazeaza pe faptul ca daca mancam alimente proteice, acestea suprima eficient senzatia de foame, si nu vom putea manca mult. Cei care au slabit cu ajutorul regimului Dukan, il recomanda deoarece spun ca este o metoda simpla de a scapa de kilogramele in plus.

Dar acest regim Dukan are si unele critici, dupa cum era de asteptat. In primul rand se spune despre acesta ca este un regim dezechilibrat, mai ales in faza de atac, unde sunt eliminate o serie de aliment importante pentru organism, cum ar fi fibrele gasite in fructe si legume. Iar cei ce au probleme cu rinichii nu pot urma acest regim, deoarece este un regim cetonic. Se mai spune despre acesta ca dupa terminarea lui poate aparea oricand efectul de yo-yo, cel care permite ingrasarea ulterioara. Astfel regimul Dukan este unul hipercaloric, si sever mai ales in prima faza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu